Iisalmi
Pohjolankatu 10
Vieremä
Huoltotie 6
WhatsApp
044 570 6700

Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat yleisiä ja niitä esiintyy kaikenikäisillä naisilla ja miehillä. Nämä toimintahäiriöt ovat monimuotoisia ja voivat esiintyä mm. karkailuoireina (virtsa, uloste, ilma), ummetuksena, erilaisina laskeumina tai lantion alueen kiputiloina. Toimintahäiriön taustalla voi olla lantion alueen tai lantionpohjan lihasten heikkoutta, aktivaatio-ongelmaa tai yliaktiivisuutta.

Virtsankarkailu on elämänlaatuun heikentävästi vaikuttava oire, joka koskettaa jopa joka neljättä naista. Iän myötä virtsankarkailu voi lisääntyä estrogeenihormonin vähentymisen seurauksena. Raskauden ja synnytyksen jälkeen virtsankarkailua voi esiintyä heikentyneen lantionpohjan lihaksiston toiminnan vuoksi. Myös erilaiset neurologiset sairaudet voivat aiheuttaa virtsankarkailua.

Lantionpohjan kuntoutus on yksilöllistä ja sen tavoitteena on parantaa lantionpohjan lihasten voimaa, kestävyyttä ja hallintaa eri tilanteissa. Vastaanotolla tutkitaan asiakkaan lantionpohjan toimintakykyä emg-laitteella sekä manuaalisesti. Asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma kuntoutuksen etenemiseksi. Kuntoutus sisältää aina terapeuttista harjoittelua, jonka lisäksi käytössä on emg- sekä sähköhoidot, manuaalinen terapia ja Huber 360-harjoittelu. Vastaanotolla harjoittelun tukena voidaan käyttää sähköterapiaa joko vahvistamaan tai rentouttamaan lihaksia sekä poistamaan kipua. Manuaalisella terapialla voidaan poistaa jännitystä lantion, alaselän sekä vatsan alueelta, joiden kireydet vaikuttavat myös lantionpohjan toimintaan. 

Voit tulla lantionpohjan kuntoutukseen erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. 

 

Lantionpohjan fysioterapia ensikäynti 90 min - 90 €

Lantionpohjan fysioterapia jatkokäynti 60 min - 70 €