Iisalmi
Pohjolankatu 10
Vieremä
Huoltotie 6
WhatsApp
044 570 6700

Raskaus ja synnytys on keholle suurien muutosten aikaa. Vaikka muutokset ovat luonnollinen osa kehon toimintaa, ne saattavat aiheuttaaa arkielämään haasteita erilaisten kipujen tai tuntemusten muodossa. Oikeanlainen liikunta, kehon kuunteleminen ja hahmotuksen lisääminen sekä mahdollisten kipujen hoitaminen auttaa sopeutumaan kehossa tapahtuviin muutoksiin. Näihin saat apua äitiysfysioterapiasta.

 

FYSIOTERAPEUTTINEN JÄLKITARKASTUS

Synnytyksen jälkeen tehtävä fysioterapeuttinen jälkitarkastus ei korvaa lääkärin tai terveydenhoitajan tekemää tarkastusta vaan on näiden lisänä tukemassa uutta äitiä synnytyksestä palautumisessa. Fysioterapeuttinen jälkitarkastus tehdään noin 2-3 kuukauden kuluttua synnytyksestä ja siinä tutkitaan kehon palautumisen tila raskauden aiheuttamista muutoksista ja ohjataan synnytyksestä palautumista, mahdollisten arpien käsittelyä sekä liikkumista tai näihin palaamista äidin toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. 

VATSALIHASTEN ERKAUMA

Vatsalihasten erkaantuminen raskausaikana on täysin normaalia ja tila palautuu hiljalleen takaisin raskauden jälkeen. Vatsalihasten erkauman ja koko kehon palautuminen raskaudesta tapahtuu jokaisella äidillä yksilöllisesti, palautumisen tila on hyvä käydä tarkistuttamassa äitiysfysioterapeutilla noin 2-3 kuukautta raskauden jälkeen.

Vatsalihasten erkauman kuntoutus on yksilöllistä ja joissakin tapauksissa se voi vaatia myös pitkäkestoista ja kokonaisvaltaista kuntoutusta vatsalihasten erkauman palautumiseksi. Usein tila parantuu kuntoutuksen myötä. Joskus joudutaan turvautumaan vatsalihasten erkauman kirurgiseen korjaukseen. Leikkauksen jälkeen asiantuntevan fysioterapeutin ohjauksessa tehty kuntoutus on erityisen tärkeää.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus 90 min - 90 €

Äitiysfysioterapia 60 min - 70 €